Nieuws

 

Afscheid Tina uit de Bulten als vrijwilliger van de HHV

Donderdag 13 september nam Tina uit de Bulten afscheid als vrijwilliger van de HHV. Het was door een optreden van de kledinggroep van de HHV in 1999 in de Ontmoetingskerk dat Tina in aanraking kwam met het werk van deze groep. Ze werd vrijwilliger bij de HHV en heeft sindsdien aan vele optredens meegewerkt. De streekdracht past bij Tina, zoals bij ieder optreden weer duidelijk was. Naast de optredens hield Tina zich bezig met het in goede, zo origineel mogelijke staat houden van de kledingverzameling van de HHV. Met haar grote kennis van streekdracht en mutsen heeft Tina daar een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Als geen ander is zij bedreven in het wassen van de mutsen, dat wil zeggen het uit elkaar halen, wassen, stijven, strijken en weer in elkaar zetten. Telkens weer vele uren heel precies werk. Als dank voor al haar jarenlange inzet kreeg ze bloemen en de HHV-pen. We zullen je missen, Tina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

              Wat een prachtig bedrag ontvangen bij de RABObank clubkas 2018.

 

We willen iedereen heel hartelijke bedanken voor het stemmen op de Heerder Historische Vereniging. Met dit bedrag kunnen we weer een nieuwe stap zetten richting de digitalisering van de geschiedenis van Heerde.

foto  Berend jan Stijf :    Een blije Jan de Wal bestuurslid van de HHV

 


Het monument ter nagedachtenis aan de Kozakken is vanochtend 8 januari 2018 geplaatst in de haven van Veessen. Met een kraan werd het monument op een sokkel gezet.

In 1813 werd de heerschappij van Napoleon over Europa door het Russische leger beëindigd. Een regiment uit Basjkortostan maakte deel uit van de troepen. Basjkortostan is nu een autonome republiek binnen de Russische Federatie en gelegen aan de voet van de Oeral. Het regiment kwam destijds in het oosten Nederland binnen, bivakkeerde in Wijhe en legde bij Veessen een schipbrug over de IJssel. De manschappen staken in november 1813 de rivier over waarna zij hun tocht via Harderwijk en Muiden vervolgden naar Amsterdam. Vanuit de hoofdstad werden de Fransen vervolgens zuidwaarts gedreven en is Nederland bevrijd.

https://www.destentor.nl/heerde/kozakken-monument-geplaatst-in-veessen~ad1986dc/

foto: Teunis Meijer


Afgelopen week verschenen !!

Prachtig foto boek van de auteur Gert van de Bospoort uit Heerde. Verkrijgbaar bij de Heerder Historische Vereniging in Villa Jacoba of te bestellen bij pr@heerderhistorischevereniging.nl prijs € 7,00 excl verzendkosten.

 

 


 


Oud-voorzitter Fosca Bosch

Lid in de orde van Oranje Nassau

Burgemeester Inez Pijnenburg overhandigd het lintje en de bloemen

Burgemeester Inez Pijnenburg overhandigt het lintje en de bloemen

Afgelopen woensdag 26 oktober is tijdens de vrijwilligers dag onze oud voorzitter Fosca Bosch verrast met een lintje. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Bosch-Kruimel ontving de Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange deskundige inzet voor de Heerder Historische Vereniging. Sinds 1988 heeft ze zich met hart en ziel ingezet voor deze vereniging. Sinds 2001 is ze voorzitter van het bestuur. Mede door haar inzet is het een grote vereniging geworden met meer dan duizend leden.
Naast haar voorzitterschap zet ze zich ook op diverse andere gebieden in voor de Heerder Historische Vereniging. Zo is ze redactielid en schrijft ze artikelen, geeft ze lezingen en doet onderzoek naar cultuurhistorie in Heerde. Ook zit ze namens de vereniging in verschillende adviesgroepen van de gemeente. Mede door haar inzet is er zorg voor behoud van de cultuurhistorie in Heerde.
Haar kennis van cultuurhistorie heeft ze in het verleden ook buiten Heerde ingezet. Zo heeft ze in de jaren ’70 meegewerkt bij de restauratie van de Nieuwe Kerk in Amsterdam en heeft ze in de jaren ’90 een beschrijving gemaakt van oude panden op Curaçao. Mede hierdoor is Willemstad op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst

Naast deze werkzaamheden heeft ze zich in het verleden ingezet voor de ouderraad van de openbare lagere Brinkschool en als mantelzorger voor haar ouders en schoonouders.

lid van de orde van Oranje Nassau

lid in de orde van Oranje Nassau


wapen Heerde


Ledenwerfactie

Geef een lidmaatschap KADO

Geef een jaarabonnement van de Heerder Historische Vereniging cadeau.

Elk nieuwe lid ontvangt een bijzonder welkomstpakket met div. nummers van Heerde Historisch en een prachtig fotoboek van oud Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten.

Als speciale ACTIE ontvangt de aanbrenger van een nieuw lid ook het fotoboek cadeau.

Het abonnement kost € 22,- per jaar en daarvoor krijgt u 4 x per jaar het blad Heerde Historisch.

DUS !!! verras iemand met een lidmaatschap van de HHV

 

Om u verder te informeren over onze vereniging bent u van harte welkom tijdens onze openingstijden (zie hieronder) in Villa Jacoba, Dorpsstraat 55, 8181H N Heerde, of telefonisch op nummer 0578 – 695230.
Voor aanmelding als lid zie het aanmeldformulier HHV.

Ook zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een handje willen helpen bij allerlei activiteiten die door verschillende werkgroepen worden uitgevoerd.
Openingstijden:
dinsdag 10.00 – 12.00 u. en 14.00 – 16.00 u. / donderdag 10.00 – 12.00 u. / vrijdag 14.00 – 16.00 u.
zaterdag 14.00 – 16.00 u.
www.heerderhistorischevereniging.nl
info@heerderhistorischevereniging.nl
Villa Jacoba – Dorpsstraat 55 – 8181 HN Heerde

Ledenwerving 2016