Nieuws

 

Ook dit jaar heeft het Museum zich aangemeld voor deelname aan deze actie. Wij hopen dat u – als u lid bent van Rabobank Noord Veluwe – tussen 4 en 25 oktober een of meer stemmen uit wilt brengen op ons. Het doel voor dit jaar is Beheer en behoud van cultureel erfgoed en dit ook voor publiek toegankelijk maken. Uitgave van kwartaalblad met verhalen uit het verleden over de gemeente Heerde. Beheer van een deel van de collectie van de Heerder kunstschilder Kleintjes . Beheer van de museumwaardige geologische collectie van dhr. W.ToL

En ons extra doel is:

Om de schilderijen goed te kunnen bewaren moet er een “klimaat regulerings systeem” komen. Dit is nodig omdat de schilderijen nu opgeslagen staan op de zolder en dat is moeilijk te reguleren. Er moet dus ook een nieuw opbergsysteem te komen een verdieping lager. Daarnaast moeten er een aantal schilderijen ook worden schoongemaakt. Het digitale archief is verouderd en moet worden vervangen door een gebruiksvriendelijker en beter beschermd systeem.
STEM vanaf 5 t/m 25 oktober op het Heerder Historisch Museum. U krijgt de brief vande rabobank deze week in de bus. Gebruik de code en stem op de HHV !!!


Wij hopen dat u – als u lid van de bank bent Het Heerder Historisch Museum een warm hart toedraagt en een of meer stemmen op ons uitbrengt.
Het zou fijn zijn als u ook anderen in uw omgeving enthousiast kan maken hun stem uit te brengen op ons Museum.

Voor het stemmen kunt u gebruikmaken van de volgende link: https://www.rabo-clubsupport.nl/#content-form en kunt u de code invoeren die u per mail van de Rabobank hebt ontvangen. Ook kunt u stemmen via de Rabo App of Rabo Online Bankieren.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

 


 

Expositie Villa Jacoba

De expositie 75 jaar bevrijding onder de titel “Dienst – Plicht” zal nog blijven tot eind september 2021. We zullen op een later moment nog een beslissing nemen over de volgende tentoonstellingen.

De expositie 75 Jaar Bevrijding over de Dienst-Plicht zal voorlopig nog tot september 2021 open blijven.De Dienst-Plicht is door Nederlandse militairen verricht in de 2e WO maar ook door de Irene Brigade in 1944, in Nederlands Indië in vanaf 1945, Korea 1950 tot 1954, 1962 in Nieuw Guinea, Libanon van 1979 tot 1985 en in Bosnië van 1992 tot 1996. Alle militairen hadden als enig doel te zorgen voor Vrijheid in Nederland of in de andere streken en vaak in samenwerking met militaire eenheden uit andere landen. Bij de expositie zal worden stilgestaan bij het herdenken van de oorlog en de offers die zijn gebracht voor het Vaderland. De tentoonstelling in het Historisch Museum zal vooral gaan over Bevrijding en Vrijheid en geeft een beeld over deze periodes door middel van uniformen, diverse materialen en documenten uit de verschillende periodes.  Er zullen ook veel foto’s te zien zijn. Naast de grote zaal zijn ook andere ruimtes van de Villa ingericht met veel Bevrijdingsfoto’s uit Heerde en spullen uit de nalatenschap van Nederlands – Indië militair dhr. H van Lohuizen.

Deze zomer is er boven in 2 kamers de expositie “IJsselkunst” te zien.

Een tijdje geleden plaatste Erica Hottinga van Visit Heerde een oproep omdat ze op zoek was naar IJsselkunst. Ik was verrast door de reacties was haar reactie, het aanbod en de verscheidenheid! Het is mooi om te zien hoe mensen zich laten inspireren door de IJssel en de IJsselvallei. In alle plaatsen van de gemeente Heerde is dan ook iets te zien en te bezoeken dat met de IJssel te maken heeft!

Bij de pont van Veessen is een grote foto collectie op info borden te zien, in Villa Jacoba een schilderijen overzicht  van de IJssel.

Dit alles is samengevat in een IJsselkunst folder die is af te halen is in de Wereldwinkel, waar één van onze Toeristen Informatie Punten gevestigd is.

Vanaf 18 juni kan je IJsselkunst zien in Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld. Kunstenaars en musea openen hun deuren en ook kan je kunst bezoeken in de buitenlucht! De hele zomer kan je de IJsselvallei op een bijzondere manier beleven. Haal de folder met alle IJsselkunstlocaties bij onze Toeristen Info Punten. We heten je van harte welkom aan de IJssel!

 

 

Onze Toeristen Info Punten bevinden zich in Wereldwinkel, Bonenburgerlaan 6, Heerde, Koek en Ei, IJsseldijk 67, Veessen en Boekwinkel Shalom, Klapperdijk 36B Wapenveld.

De Expositie in Villa Jacoba bestaat uit een prachtige selectie schilderijen van de IJssel en de IJssel delta. Schilderijen van o.a. Jan Langevoord en Jan Kleintjes maar ook Diet de Ridder en P. Visser. Mooi om te zien en geeft een bijzonder gevarieerd beeld van de IJssel in onze gemeente Heerde.

 

 


Heerder Historisch Museum Villa Jacoba is weer open

Wel zullen alle bezoekers zich moeten aanmelden via de reserveringslijn.

Samen zullen we ervoor zorgen dat uw museumbezoek veilig en aangenaam is.

Dat we vanwege het coronavirus anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden is bij iedereen bekend. Het museum waarborgt dit door het bezoekersaantal te beperken en de bezoekers te spreiden d.m.v. een reservering te maken. Tijdens uw bezoek in het museumgebouw zijn aanpassingen gedaan om uw veiligheid te garanderen. Volg de instructies van medewerkers en lees de informatie op de borden. En het belangrijkste: houd overal anderhalve meter afstand van mensen die niet tot uw gezelschap behoren.

De garderobe is niet in gebruik, jas aanhouden. Omdat sommige doorgangen krap zijn, is op enkele plaatsen eenrichtingsverkeer en een vaste route ingesteld. De ingang aan de voorkant is voor binnenkomen, de zijingang is voor naar buitengaan. Er zijn voldoende desinfecterende middelen aanwezig. In het hele gebouw wordt vaker schoongemaakt. In het Heerder Historisch Museum mogen maximaal 4 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn. Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.

Houd verder rekening met de volgende regels: Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.

Volg altijd de hygiënemaatregelen, en bij binnenkomst uw naam noteren in het gastenboek.

De Villa is op dinsdag en donderdag morgen van 10 tot 12 uur open op vrijdag middag op afspraak open en zaterdagmiddag geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. 

Afspraken voor MUSEUM bezoek kunt u maken bij             mevr. van Beek  via tel. nr. 0620394323 / 0578-696156

 


 

wapen Heerde


Ledenwerfactie

Geef een lidmaatschap KADO

Geef een jaarabonnement van de Heerder Historische Vereniging cadeau.

Elk nieuwe lid ontvangt een bijzonder welkomstpakket met div. nummers van Heerde Historisch en een prachtig fotoboek van oud Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten.

Als speciale ACTIE ontvangt de aanbrenger van een nieuw lid ook het fotoboek cadeau.

Het abonnement kost € 22,- per jaar en daarvoor krijgt u 4 x per jaar het blad Heerde Historisch.

DUS !!! verras iemand met een lidmaatschap van de HHV

 

Om u verder te informeren over onze vereniging bent u van harte welkom tijdens onze openingstijden (zie hieronder) in Villa Jacoba, Dorpsstraat 55, 8181H N Heerde, of telefonisch op nummer 0578 – 695230.
Voor aanmelding als lid zie het aanmeldformulier HHV.

Ook zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een handje willen helpen bij allerlei activiteiten die door verschillende werkgroepen worden uitgevoerd.
Openingstijden:
dinsdag 10.00 – 12.00 u. en 14.00 – 16.00 u. / donderdag 10.00 – 12.00 u. / vrijdag 14.00 – 16.00 u.
zaterdag 14.00 – 16.00 u.
www.heerderhistorischevereniging.nl
info@heerderhistorischevereniging.nl
Villa Jacoba – Dorpsstraat 55 – 8181 HN Heerde

Ledenwerving 2016