Nieuws

 
RABO CLUBSUPPORT !!
Komende dagen krijgen de leden van de Rabo bank weer een uitnodiging om te stemmen op jou favoriete vereniging.
De Heerder Historische Vereniging is heel blij 😊 met uw stemmen. Dit jaar zullen we het geld wat we van de Rabo ontvangen gebruiken voor betere voorzieningen om de ontvangen schilderijen op te knappen en te conserveren. Dus stem allemaal op de HHV van 5 tot 26 SEPTEMBER, zo blijft de geschiedenis van de gemeente Heerde voor iedereen toegankelijk.
Schilderij van Marchienus Plat tot eind okt te zien in de expositie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaterdag 17 juni 

Nationale Archeologie dagen in Heerde

De Nationale Archeologiedagen worden georganiseerd door de Stichting Nationale Archeologiedagen. De Stichting zet zich in om de Nederlandse archeologie toegankelijker te maken voor iedereen, zodat veel meer mensen kunnen genieten van al het leuke en leerzame dat deze spannende wetenschap te bieden heeft.  Zaterdag 17 juni is tijdens de nationale archeologie dag bij Villa Jacoba veel te doen. Heel bijzonder is dat de Archeo Hotspot naar Heerde komt, bij de Hotspot kunnen veel activiteiten worden gedaan. Naast het maken van potjes met Veluws landschap, foto’s laten maken met oude kettingen en het namaken van grafheuvels worden er ook lezingen in Villa Jacoba gehouden. Ria ter Velde zal de kinderen helpen met het maken van duimpotjes en natuurlijk is er een bodemvondsten spreekuur. Natuurlijk is het Museum Heerde open en kun je naar de prachtige stenen en fossielen kamer komen kijken en vragen stellen. Het Heerder Museum Villa Jacoba is van 12.00 tot 17.00 uur geopend en is gratis te bezoeken. Meer info www.heerderhistorischevereniging.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Heerde van boven 

 

 


Jubilarissen bij de HHV

Afgelopen woensdag 19 april zijn tijdens de jaarvergadering 3 jubilarissen door de voorzitter van de HHV

gefeliciteerd met hun 25 jarige vrijwilliger zijn van het Museum. Ze kregen na een korte toespraak alle 3 een bos bloemen. Teuni Meijer, Jennie van Lohuizen en Berend Jan Stijf, 25 jaar actief voor een geweldige vereniging die in totaal ruim 90 vrijwilligers heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nieuwe film van Heerde

 


Een Oase in het Heerderdal 

De geschiedenis van landgoed De Dellen ( 1803 – 2021)

Na vier maanden vertraging, veroorzaakt door de wereldwijde papierschaarste in 2021 in de boekensector, is het boek ‘Een oase in het Heerderdal’ inmiddels te koop! De presentatie werd op 17 maart j.l. gehouden in het Bovenhuis op landgoed De Hooge Heide in Epe, waar het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Peter van den Tweel, directeur – bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen.
Het is een grotere, meer uitgebreide en complete heruitgave van het in 2003 verschenen boek over de geschiedenis van landgoed De Dellen. Dit landgoed was in 1929 de eerste aankoop van Het Geldersch Landschap.
 
Titel: Een oase in het Heerderdal – De geschiedenis van landgoed De Dellen (1803-2022)
Auteur: Lodewijk Rondeboom sr. / Hardcover: 232 pagina’s, 238 afbeeldingen / full colour
Boekformaat: 24 x 30 cm / ISBN: 9789090343648
€ 32,95
Te koop bij de Heerder Historische Vereniging en bij de lokale boekwinkels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ledenwerfactie

Geef een lidmaatschap KADO

Geef een jaarabonnement van de Heerder Historische Vereniging cadeau.

Elk nieuwe lid ontvangt een bijzonder welkomstpakket met div. nummers van Heerde Historisch en een prachtig fotoboek van oud Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten.

Als speciale ACTIE ontvangt de aanbrenger van een nieuw lid ook het fotoboek cadeau.

Het abonnement kost € 22,- per jaar en daarvoor krijgt u 4 x per jaar het blad Heerde Historisch.

DUS !!! verras iemand met een lidmaatschap van de HHV

 

Om u verder te informeren over onze vereniging bent u van harte welkom tijdens onze openingstijden (zie hieronder) in Villa Jacoba, Dorpsstraat 55, 8181H N Heerde, of telefonisch op nummer 0578 – 695230.
Voor aanmelding als lid zie het aanmelding formulier HHV 

Ook zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een handje willen helpen bij allerlei activiteiten die door verschillende werkgroepen worden uitgevoerd.
Openingstijden:
dinsdag 10.00 – 12.00 u. en 14.00 – 16.00 u. / donderdag 10.00 – 12.00 u. / vrijdag 14.00 – 16.00 u.
zaterdag 14.00 – 16.00 u.
www.heerderhistorischevereniging.nl
info@heerderhistorischevereniging.nl
Villa Jacoba – Dorpsstraat 55 – 8181 HN Heerde