Dienst – Plicht

DIENST-PLICHT

Dienst – Plicht

75 jaar Bevrijding in Heerde

De 1e Canadezen die Heerde binnen kwamen lopen via de Kerkdijk    Expositie Dienst – Plicht in Nederland

Donderdag 21 februari is in het Heerder Historisch Museum een nieuwe expositie geopend. De expositie zal vooral het thema VRIJHEID laten zien. De Dienst-Plicht is door Nederlandse militairen verricht in de 2e WO maar ook door de Irene Brigade in 1944, in Nederlands Indië in vanaf 1945, Korea 1950 tot 1954, 1962 in Nieuw Guinea, Libanon van 1979 tot 1985 en in Bosnië van 1992 tot 1996. Alle militairen hadden als enig doel te zorgen voor Vrijheid in Nederland of in de andere streken en vaak in samenwerking met militaire eenheden uit andere landen.

 

Bij de expositie zal worden stilgestaan bij het herdenken van de oorlog en de offers die zijn gebracht voor het Vaderland. De tentoonstelling in het Historisch Museum zal vooral gaan over Bevrijding en Vrijheid en geeft een beeld over deze periodes door middel van uniformen, diverse materialen en documenten uit de verschillende periodes.  Er zullen ook veel foto’s te zien zijn. Naast de grote zaal zijn ook andere ruimtes van de Villa ingericht met veel Bevrijdingsfoto’s uit Heerde en spullen uit de nalatenschap van Nederlands – Indië militair dhr. H van Lohuizen.

Marcheren op de Zwolseweg tijdens de Mobilisatie

De expositie is geopend van 20 februari tot 6 juni 2020. We hopen u allen in Villa Jacoba te mogen begroeten de tentoonstelling is gratis te bezoeken. Bezoekadres: Villa Jacoba Dorpsstraat 55 te Heerde.  De Villa is op dinsdag van 10-12 en van 14 tot 16 uur, op donderdag van 10-12 uur op vrijdag van 14-16 uur en zaterdag van 14-16 geopend.

Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd om de expositie in het Heerder Historisch Museum te bezoeken. De expositie is geopend tot eind oktober 2021

Video beelden van de Expositie “Dienstplicht” gemaakt door Berend Jan Stijf

Expositie "Dienstplicht"in Villa Jacoba

Expositie "Dienstplicht" 75 jaar bevrijding 2020 – Miltaire kleding, foto;s en info over alle landen waar Nederlandse militairen hebben gediend voor de vrijheid. Video gemaakt door Berend Jan Stijf

Geplaatst door Heerder Historische Vereniging op Maandag 13 april 2020

Bezoekadres: Villa Jacoba Dorpsstraat 55 te Heerde.