IJsselkunst – schilderijen

“IJsselkunst” in de  Villa 

Komende periode is er boven in 2 kamers de expositie “IJsselkunst” te zien.

Een tijdje geleden plaatste Erica Hottinga van Visit Heerde een oproep omdat ze op zoek was naar IJsselkunst. Ik was verrast door de reacties was haar reactie, het aanbod en de verscheidenheid! Het is mooi om te zien hoe mensen zich laten inspireren door de IJssel en de IJsselvallei. In alle plaatsen van de gemeente Heerde is dan ook iets te zien en te bezoeken dat met de IJssel te maken heeft!

Bij de pont van Veessen is een grote foto collectie op info borden te zien, in Villa Jacoba een schilderijen overzicht  van de IJssel.

Dit alles is samengevat in een IJsselkunst folder die is af te halen is in de Wereldwinkel, waar één van onze Toeristen Informatie Punten gevestigd is.

Vanaf 18 juni kan je IJsselkunst zien in Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld. Kunstenaars en musea openen hun deuren en ook kan je kunst bezoeken in de buitenlucht! De hele zomer kan je de IJsselvallei op een bijzondere manier beleven. Haal de folder met alle IJsselkunstlocaties bij onze Toeristen Info Punten. We heten je van harte welkom aan de IJssel!

 

 

Onze Toeristen Info Punten bevinden zich in Wereldwinkel, Bonenburgerlaan 6, Heerde, Koek en Ei, IJsseldijk 67, Veessen en Boekwinkel Shalom, Klapperdijk 36B Wapenveld.

De Expositie in Villa Jacoba bestaat uit een prachtige selectie schilderijen van de IJssel en de IJssel delta. Schilderijen van o.a. Jan Langevoord en Jan Kleintjes maar ook Diet de Ridder en P. Visser. Mooi om te zien en geeft een bijzonder gevarieerd beeld van de IJssel in onze gemeente Heerde.